Грис халва с ядки
Грис с мляко и захар.
Необходими продукти:
- 200 г масло
- 500 г грис
- 500 г захар
- 1 л мляко
- 100 г кедрови ядки (или други ядки по избор)
- сушени плодове по желание
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тенджерка и изсипете в него ядките. Гответе 2 минути, след това изсипете и гриста и бъркайте докато се запържи до златисто.
2. Налейте млякото, добавете сушените плодове и захарта и разбърквайте докато цялата течност се абсорбира.
3. Махнете от огъня и оставете под капак за 15 минути.
4. Сега имате няколко варианта. Можете с ръце да оформите топчета с големината на орехи и да ги овъргаляте в натрошени ядки, шарени пръчици или кокосови стърготини. Можете да прехвърлите сместа във формичка за торти, да заравните, да приберете в хладилник и след това да режете на триъгълни парчета. Можете и да сервирате директно като украсите с подръчни продукти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ