Регистрация

Провански наденички и с плоента

Провански наденички и с плоента
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4144

Качамак със сирене и наденица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За наденичките:

  • 1.5 кг наденички
  • 500 г намачкани домати от консерва
  • 500 г нарязани домати от консерва
  • провански подправки
  • 2 големи глави лук
  • магданоз
  • сол и пипер

 За полентата:

  • 6 чаши вода
  • 350 г инстантна полента
  • 150 г масло, студено и нарязано на кубчета
  • 100 г ситно настърган пармезан
  • 1 чаша листа босилек
  • 400 г настъргана моцарела
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

На прованските наденички:

1. В тиган или на грил, изпечете добре наденичките. Сложете настрани.

2. Нарежете лука на тънки шайби и в голяма тенджера го задушете, докато се карамелизира леко.

3. Сложете при тях наденичките и двата вида консервирани домати, разбъркайте добре.

4. Поръсете с провански подправки. Сложете на вкус от тях.

5. Овкусете със сол и пипер ако е нужно.

6. Продължете да готвите, докато ястието е парливо горещо.

7. Поръсете с грубо нарязан магданоз и разбъркайте добре.

На полентата със сирене:

1. Подгответе си тава 20 на 20 см. и я застелете с хартия за печене (или използвайте друг квадратен съд за печене).

2. Сложете вода да заври.

3. Постепенно сипете и разбъркайте във врящата вода полентата и я сварете, като бъркате 2-3 минути или докато се сгъсти.

4. Отстранете от огъня и добавете маслото, пармезана. Разбъркайте и овкусете със сол и пипер.

5. Изсипете половината полента в тавата с хартията за печене.

6. Поръсете с босилек и моцарела.

7. Изсипете останалата полента отгоре и загладете повърхността.

8. Оставете да се охлади леко и после сложете в хладилника за 1 час или докато се стегне (може да охладите и през нощта).

9. След като се стегне, нарежете на квадрати.

10. Загрейте грил тиган и изпечете квадратите, докато сиренето се разтопи и двете страни покафенеят. Сиренето се стапя за нула време, така че го дръжте под око. Ако сирената пуснат прекалено много влага, ще бъде по-трудно да прехвърлите ястието в съд без да изглежда като пълна бъркотия (говоря от личен опит).

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта