Регистрация

Качамак със спанак, гъби и рохко яйце



Качамак със спанак, гъби и рохко яйце
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2154

Поширани яйца върху пържени печурки с лук в масло и основа от полента със спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.05.2017

Готвим качамак, но по италиански, затова наричаме ястието полента. А то няма много общо с бабиния бит с дървена бъркалка качамак, сготвен като апетитна царевична питка. Тук царевичният грис се разтваря в кипнато мляко, обогатено с масло и мащека. След известно бъркане към сместа се добавя и наситнен спанак. Така приготвената полента е неугледна, но тя служи само за основа на една питателна хранителна идилия без месо.

Отделно запържваме гъби с лук шалот в смесени масло и зехтин и разпределяме в порциите върху полентата. Продължаваме да редим ястието като пошираме яйца в топла вода под точката на кипене, в която сме прибавили оцет. Щом яйцата се забулят, ги вадим. Ако сте от хората, които не обичат рохък жълтък, можете да подържите още време яйцата във водата. Накрая добавяме още една италианска нотка, като рендосваме ленти пармезан върху яйцата и наситняваме малко див или пресен лук за шарения и разкош.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта