Плодова закуска с овесени ядки
Плодова закуска с овесени ядки.
Необходими продукти:
За топинга:
- 1/2 ч.ч. масло или маргарин
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 1 ч.ч. овесени ядки
За плодовия пълнеж:
- плодове по избор - ябълки, праскови, боровинки или комбинация от тях
- 1 с.л. масло или маргарин
- 1 с.л. кафява захар
- щипка канела
Начин на приготвяне:
1. Нарежете плодовете (освен ако не използвате дребни горски плодове) и ги сложете в дълбок огнеупорен съд. Трябва да е пълен поне наполовина, без да е необходимо да го намаслявате предварително.
2. Добавете малко масло и кафявата захар при плодовете, заедно с канелата и разбъркайте.
3. В купа разбийте останалата кафява захар и пълнозърнестото брашно.
4. С помощта на нож за тесто прибавете малко по малко маслото при брашнената смес. Трябва да се получат бучици.
5. След това по същия начин добавете овесените ядки.
6. Изсипете така получената смес върху плодовете.
7. Печете 30 мин. на 180ºС и поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ