Пица с ягоди, сирене, ядки и рукола
Екстравагантна пица с плодове, ядки и зеленини.
Бон Апети
Излъчен на 10.05.2016
Готвим шантава пица по модерна рецепта за италианското тестено изделие като си я замесваме сами. Тестото правим с брашно 00, което е една идея по-фино от обикновеното бяло брашно. Ако не разполагате с такова, можете да опитате и с обикновено. За намзване на тестото пък спретваме сметанов сос, който се нанася върху пицата още преди да се пече. А докато тестото хваща апетитен загар във фурната, накълцваме салата от ягоди, рукола и босилек. Изпечената пица се поръсва с натрошено козе сирене и се връща във фурната докато сиренето омекне. През това време правим и редукция на балсамов оцет със захар. Накрая сглабяме пицата като поръсваме със салатата, заливаме с балсамовата редукция и за финал настъргваме жълто сирене отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ