Кето пица от зеле с яйца, колбас и кашкавал
Зеле с яйца, салам и моцарела.
Необходими продукти:
- 400 г прясно зеле
- 20 г масло
- 100 г кашкавал или моцарела за пици
- 4 яйца
- сол и пипер
- 2 с.л. мляко или незаквасена сметана, ако имате отворена
- 2 с.л. доматена паста или кетчуп
- сушен риган
- 50-80 г колбас от вид по избор
- листенца копър и/или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Зелето нарежете на тънки полумесеци. Разбийте яйцата в купа със сметаната/млякото, сол и пипер.
2. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие и диаметър около 24-26 см. Изсипете зелето, гответе и бъркайте 10 минути на среден огън.
3. Залейте зелето с разбитите яйца и изчакайте 7-8 минути докато полученият омлет се стегне. През това време нарежете на слайсове колбаса и рендосайте кашкавала или моцарелата. След това внимателно с помощта на чиния обърнете.
4. Намажете с доматен сос или кетчуп и поръсете с риган и 1/3 от рендосания кашкавал.
5. Подредете слайсовете колбас и поръсете останалия кашкавал или моцарела. Сложете капак и оставете за 5-6 минути докато кашкавалът се разтопи.
6. Поръсете с наситнени пресни листенца копър и/или магданоз и прехвърлете в чиния. Нарежете на триъгълни парчета и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ