Пица за топене
Поднесете със солети или крекери.
Необходими продукти:
- 1 опаковка тесто за кифлички
- 250 г крема сирене (размекнато)
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. чесън на прах
- 250 г пица сос по ваш избор
- 250 г пеперони/чушки (нарязани на кубчета)
- 1/2 зелени чушки (фино нарязани на кубчета) - по желание
- 1/4 ч.ч. лук (нарязан на кубчета) - по желание
- 2-3 ч.ч. прясна моцарела
- 1/2 - 1 ч.ч. прясно настърган пармезан
- солети, крекери или соленки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 170ºС и пригответе 25 см стъклена форма за пай.
2. На дъното и стените на купата сложете неразвитото тесто за кифлички.
3. В малка купа разбъркайте крема сиренето, ригана, босилека и чесъна на прах. Изсипете в съда за пай върху тестото.
4. Изсипете по-голямата част от пица соса (заделете малко за отгоре).
5. Добавете нарязаните на кубчета чушки, лука и пеперонито; прибавете останалия пица сос отгоре.
6. Добавете моцарела и поръсете с пармезан.
7. Поръсете още малко риган и босилек.
8. Печете 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ