Регистрация

Пица за топене

Пица за топене
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3025

Поднесете със солети или крекери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка тесто за кифлички
  • 250 г крема сирене (размекнато)
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. босилек
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 250 г пица сос по ваш избор
  • 250 г пеперони/чушки (нарязани на кубчета)
  • 1/2 зелени чушки (фино нарязани на кубчета) - по желание
  • 1/4 ч.ч. лук (нарязан на кубчета) - по желание
  • 2-3 ч.ч. прясна моцарела
  • 1/2 - 1 ч.ч. прясно настърган пармезан
  • солети, крекери или соленки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 170ºС и пригответе 25 см стъклена форма за пай.

2. На дъното и стените на купата сложете неразвитото тесто за кифлички.

3. В малка купа разбъркайте крема сиренето, ригана, босилека и чесъна на прах. Изсипете в съда за пай върху тестото. 

4. Изсипете по-голямата част от пица соса (заделете малко за отгоре).

5. Добавете нарязаните на кубчета чушки, лука и пеперонито; прибавете останалия пица сос отгоре.

6. Добавете моцарела и поръсете с пармезан.

7. Поръсете още малко риган и босилек.

8. Печете 25 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта