Пица Асорти с два вида колбас
Пица с домашно тесто и покривка от месо с кашкавал и зеленчуци.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1/3 ч.ч. вода
- 1 ч.л. суха мая
- 1 ч.л. мед
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. брашно
За плънката:
- 1 домат
- 1 патладжан
- 1 тиквичка
- 3 с.л. доматена салца (или кетчуп)
- 1 сладка чушка
- 50 г шунка
- 50 г бекон
- 100 г кашкавал (или моцарела)
- подправки на вкус - сминдух, сол, лют пипер, босилек
- сосове - майонеза, кетчуп, горчица
Начин на приготвяне:
1. В 1/3 ч.ч. хладка вода разтворете меда и маята. Оставете за 10 минути да шупне.
2. Пресейте брашното и добавете в него маята и зехтина. Замесете гладко тесто, което не се лепи. Ако е необходимо, добавете още вода или зехтин. Оставете да втаса.
3. Нарежете си колбаса и зеленчуците на предпочитани от вас парчета. Добре е зеленчуците да са на по-големи късчета.
4. Нарязания патладжан осолете и оставете за 10-тина минути да пусне горчивината си. След това отмийте под течаща вода.
5. Разстелете тестото в намазнена голяма тава или 2 по-малки. Намажете с доматения концентрат и поръсете с подправки. Отгоре резпределете месото и зеленчуците (без кашкавала).
6. Пуснете да се пече в по-долната част на загрята максимално фурна. Щом видите, че крайщата покафеняват, извадете пицата.
7. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре или наредете моцарелата, нарязана на кръгчета. Върнете във фурната колкото да се запече.
8. Поднесете с любимия сос и листенца пресен босилек по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ