Питки със сирене
Средно | Порции 8
| Видяна: 5874
Хляб с брашно от тапиока, мляко и яйца.
Необходими продукти:
- 1 кг нишесте от маниока (може да го намерите и като брашно от тапиока; продава се в магазини за био храни)
- 4 ч.ч. мляко
- 1 ч.ч. олио
- 1 ч.л. сол
- 5 яйца
- 450 г настъргано сирене по избор (чедар, бяло саламурено или кашкавал)
Начин на приготвяне:
1. Сложете млякото и олиото в тенджерка на котлона и когато се сгорещят, добавете нишестето. Оставете да се охлади.
2. Прибавете останалите необходими продукти и омесете тестото.
3. Направете малки топчици (около 1 ч.л.) и ги сложете върху ненамаслена тавичка за печене.
4. Печете на 180°С до златисто (около 30 мин.).
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ