Пилешко с яйце
Лесно | Порции 1
| Видяна: 2778
Пиле с китайски подправки.
Необходими продукти:
- 200 г пилешко
- 1 яйце
- нарязани листа бок чой или обикновено зеле
- наситнен чесън
- сол
- оризово вино за готвене
- сусамово олио
- соев сос
- мисо сос
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилето на ленти с желаната големина.
2. Смесете оризовото вино, сусамовото олио, солта, черния пипер, соевия сос, мисо соса, 1/2 от нарязания чесън, нарязан бок чой и яйцето с резените пилешко.
3. Сгорещете тиган на силен огън, добавете олиото и останалия чесън. Разбъркайте и запържете леко.
4. Добавете сместа с пилешкото и гответе 5 мин.
5. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ