Регистрация

Лесно пилешко с ориз

Лесно пилешко с ориз
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2595

Пиле с яйца, подправки и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г парчета пилешко месо
  • 1-2 с.л. олио за готвене
  • 1 средна глава лук, ситно нарязан
  • 4скилидки чесън, нарязани
  • джинджифил, около 5 см, нарязан (или по-малко, на вкус)
  • 1 ч.ч. дългозърнест ориз или обикновен бял ориз
  • 3 ч.ч. или повече пилешки бульон
  • 2 ч.л. конци шафран (за оцветяване)
  • 4 сварени яйца
  • зелен лук, нарязан, за украса
  • рибен сос, на вкус или по желание
  • черен пипер, на вкус
  • 4 резена лайм или каламондин

Начин на приготвяне:

1. Запържете до кафяво чесъна в олио и заделете (за поръсване).

2. Прибавете парчетата пилешко и запържете с лука и джинджифила.

3. Прибавете ориза и разбъркайте няколко минути.

4. Прибавете 2 чаши бульон и конци шафран, кипнете и оставете да къкри на слаб огън покрито за около 15 мин., докато оризът омекне, а пилето е готово. Прибавете още бульон, в зависимост от желаната гъстота.

5. Опитайте и овкусете с рибен сос и черен пипер. 

6. Прибавете сварените яйца.

7. При поднасяне сипете в купи и поръсете със зеления лук и запържения чесън.

8. Можете да прибавите малко сок от лайм или каламондин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10-15 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта