Пилешко с лук под коричка от кашкавал, сметана и яйца
Печени пилешки хапки с лук и кашкавалена заливка.
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 2-3 с.л. олио
- 600 г пилешко месо без кости (пържоли от гърди или бут или микс)
- сол, червен и черен пипер
- 4 яйца + щипка сол
- 1 малка купичка (215 мл) заквасена сметана
- 150 г кашкавал или друго жълто сирене по избор (чедър, гауда, пармезан)
- 2 домата
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и го запържете в олиото до съвсем леко позлатяване. Пресипете в йенска тавичка.
2. Пилешкото месо нарежете на хапчици - нито много малки, нито твърде големи (кубчета със страна по около 2-2,5 см).
3. Изсипете пилешкото при лука и овкусете със сол, черен и червен пипер. Разбъркайте.
4. Разбийте яйцата с щипка сол в купа, добавете сметаната, разбийте отново, добавете рендосаното жълто сирене и разбъркайте нежно за финал.
5. Залейте пилешкото с лука с получената смес. Не слагайте капак на тавата и не загрявайте фурната предварително, за да се спука стъклото на тавата.
6. Подредете шайби домати за финал и бутнете във фурната. Печете на 180 градуса за 40 минути. После сервирайте топличко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ