Пилешко къри в кокосово мляко
Индийска яхния с пилешко и подправки в сос от кокосово мляко.
Необходими продукти:
- 600 г пилешко филе
- 1 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. куркума
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 2-3 с.л. олио
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. лют пипер
- 500 мл пилешки бульон
- 200 мл кокосово мляко
- пресни листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на хапки със сравнително еднакви размери. Прехвърлете в купа, поръсете със солта и куркумата и покапете с лимоновия сок. Разбъркайте и оставете настрана.
2. Наситнете лука и чесъна. Изберете си за готвенето голям тиган с незалепващо покритие и капак. Сгорещете олио в него и запържете лука и чесъна на умерен огън до леко позлатяване.
3. Добавете пилешките хапки и гответе разбърквайки докато побелеят от всички страни. След това поръсете с гарам масалата, кимиона и лютия пиер и гответе още 2 минути.
4. Залейте с бульона, кипнете, захлупете с капака и оставете да къкри 10 минути.
5. Налейте кокосовото мляко. Кипнете отново, пак захлупете с капак и гответе още три минути.
6. През това време наситнете листенцата магданоз и щом ястието е готово, поръсете и разбъркайте. Опитайте на сол и при необходимост добавете още. Сервирайте докато е топло, по желание с хляб или бял ориз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ