Регистрация

Пилешко къри в кокосово мляко

Пилешко къри в кокосово мляко
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1490

Индийска яхния с пилешко и подправки в сос от кокосово мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешко филе
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. куркума
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2-3 с.л. олио
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 500 мл пилешки бульон
  • 200 мл кокосово мляко
  • пресни листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на хапки със сравнително еднакви размери. Прехвърлете в купа, поръсете със солта и куркумата и покапете с лимоновия сок. Разбъркайте и оставете настрана.

2. Наситнете лука и чесъна. Изберете си за готвенето голям тиган с незалепващо покритие и капак. Сгорещете олио в него и запържете лука и чесъна на умерен огън до леко позлатяване.

3. Добавете пилешките хапки и гответе разбърквайки докато побелеят от всички страни. След това поръсете с гарам масалата, кимиона и лютия пиер и гответе още 2 минути.

4. Залейте с бульона, кипнете, захлупете с капака и оставете да къкри 10 минути.

5. Налейте кокосовото мляко. Кипнете отново, пак захлупете с капак и гответе още три минути.

6. През това време наситнете листенцата магданоз и щом ястието е готово, поръсете и разбъркайте. Опитайте на сол и при необходимост добавете още. Сервирайте докато е топло, по желание с хляб или бял ориз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта