Пържени пилешки кюфтета с месо на кубчета
Панирани пилешки хапки тип пилешки шницел с цели парченца месо.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе (гърди)
- 2 с.л. царевично брашно
- 2 с.л. майонеза
- 2 яйца
- сол и пипер на вкус
- други подправки по желание - босилек, сух копър, кимион, къри или друго, което харесвате и имате под ръка
- 50-80 мл растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на кубчета, подобни на размера на картофи за мусака. Изсипете в купа.
2. Поръсете със сол, пипер, подправка по желание и царевичното брашно. Разбъркайте, за да полепнат подправките по продукта.
3. Чукнете яйцата, прибавете майонезата и размешайте отново. Оставете да се маринова в хладилник между 25 минути и 12 часа. Зависи кога планирате да го готвите.
4. Сипете олио в тиган колкото да покрие дъното. След това гребвайте със супена лъжица от сместа и изсипвайте в тигана. Спазвайте отстояние между отделните кюфтета.
5. Пържете двустранно на умерен огън за по 3-4 минути от страна. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка, която да попие излишната мазнина.
6. Сервирайте с любимата гарнитура от картофи, ориз или пресни зеленчуци. Можете да използвате и като плънка на сандвич или топинг на препечен хляб с масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ