Регистрация

Печено пилешко с яйца и кашкавал

Печено пилешко с яйца и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 701

Диетични печени пилешки хапки в заквасена сметана с кашкавал и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 100 г кашкавал
  • 3 яйца
  • 100 г заквасена сметана
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на малки хапчици и прехвърлете в купа.

2. В друга купа рендосайте кашкавала.

3. Чукнете отгоре яйцата, добавете сол и пипер на вкус и залейте със заквасената сметана. Разбъркайте на крем.

4. С получения крем залейте пилешкото месо. Разбъркайте, за да се смесят добре продуктите.

5. Намажете терин или малка тава с високи бордове с олиото. Изсипете вътре сместа. Трябва да е с височина поне 5 см.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

7. 5 минути след изваждане нарежете на 4 парчета и сервирайте по 2 от тях в порция. Изглежда като мусака, но е доста по-нискокалорично.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта