Регистрация

Пилешки сърца с бекон, гъби, сирене и сметана

Пилешки сърца с бекон, гъби, сирене и сметана
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 10167

Изискан деликатес - сочни сърчица със сметанов сос, печурки, месо и топено пушено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки сърца
  • 250 г бекон
  • 250 г печурки
  • 200 г пушено топено сирене
  • 100 г кашкавал
  • 1 голяма кофичка заквасена сметана
  • 2 големи глави лук
  • 50 мл бяло вино
  • 30 мл зехтин (олио)
  • ½ малка бучка масло
  • черен пипер
  • 2 бр. пилешки бульон на кубче
  • 1/2 връзка пресен копър (или замразен)
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Изсипете сърцата в 1,5 литра вода и ги оставете да се варят за около час на среден огън. На 15-тата минута с лъжица оберете пяната, която се е отделила по повърхността на водата.

2. Когато сърчицата са сварени, ги извадете от бульона, без да го изхвърляте.

3. Нарежете лука и го запържете в зехтина. Щом започне да покафенява леко, добавете сърчицата с 2-3 черпака от бульона и ги оставете да се готвят.

4. През това време нарежете бекона на кубчета, но не много малки, а гъбите – на тънки полумесеци. Добавете ги в тигана и сипете бялото вино. Оставете да се готви на средна температура за около 10 мин.

5. През това време настържете кашкавала, а топеното сирене нарежете на кръгчета, които в последствие разполовете на полумесеци.

6. Намалете огъня на слаб и добавете сметаната. Ако искате ястието да е с повече сос, сипете и още малко бульон. Прибавете черния пипер, маслото и кубчетата пилешки бульон, стрити на прах. Бъркайте докато маслото се разпадне, а течността е достатъчно гореща.

7. Спрете котлона, без да махате ястието от него. Прибавете топеното пушено сирене и нарязания на ситно копър и разбъркайте.

8. Пресипете в две блюда и поръсете отгоре с настъргания кашкавал.

9. Поднесете с препечен хляб или пухкави бели питки.

 

Добър апетит!

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта