Пилешки сърца с бекон, гъби, сирене и сметана
Изискан деликатес - сочни сърчица със сметанов сос, печурки, месо и топено пушено сирене.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки сърца
- 250 г бекон
- 250 г печурки
- 200 г пушено топено сирене
- 100 г кашкавал
- 1 голяма кофичка заквасена сметана
- 2 големи глави лук
- 50 мл бяло вино
- 30 мл зехтин (олио)
- ½ малка бучка масло
- черен пипер
- 2 бр. пилешки бульон на кубче
- 1/2 връзка пресен копър (или замразен)
- вода
Начин на приготвяне:
1. Изсипете сърцата в 1,5 литра вода и ги оставете да се варят за около час на среден огън. На 15-тата минута с лъжица оберете пяната, която се е отделила по повърхността на водата.
2. Когато сърчицата са сварени, ги извадете от бульона, без да го изхвърляте.
3. Нарежете лука и го запържете в зехтина. Щом започне да покафенява леко, добавете сърчицата с 2-3 черпака от бульона и ги оставете да се готвят.
4. През това време нарежете бекона на кубчета, но не много малки, а гъбите – на тънки полумесеци. Добавете ги в тигана и сипете бялото вино. Оставете да се готви на средна температура за около 10 мин.
5. През това време настържете кашкавала, а топеното сирене нарежете на кръгчета, които в последствие разполовете на полумесеци.
6. Намалете огъня на слаб и добавете сметаната. Ако искате ястието да е с повече сос, сипете и още малко бульон. Прибавете черния пипер, маслото и кубчетата пилешки бульон, стрити на прах. Бъркайте докато маслото се разпадне, а течността е достатъчно гореща.
7. Спрете котлона, без да махате ястието от него. Прибавете топеното пушено сирене и нарязания на ситно копър и разбъркайте.
8. Пресипете в две блюда и поръсете отгоре с настъргания кашкавал.
9. Поднесете с препечен хляб или пухкави бели питки.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ