Пилешки сърца в заквасена сметана с лук
Задушени пилешки сърчица в сметанов сос с подправки и лук.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки сърца
- 2 с.л. олио
- 2-3 глави лук - 300 г общо
- 1-2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. сух риган
- 1/2 ч.л. сушен босилек
- 1/2 ч.л. черен пипер
- сол на вкус
- 300 мл заквасена сметана
- листа магданоз за поръска при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Разполовете сърцата огледално и ги прехвърлете в купа. Залейте със студена вода и оставете да киснат 10 минути. Измийте и подсушете с домакинска хартия.
2. Сгорещете 1 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Изсипете половината сърца и гответе 5 минути при периодично бъркане. След това извадете в отделна купа, изсипете отделилия се в тигана сос и сгорещете още 1 с.л. олио. По същния начин сгответе и втората половина сърца. След това извадете без да изливате бульона.
3. На мястото на сърцата добавете в останалата в тигана течност нарязания на тънки полумесеци лук. Гответе 10 минути при периодично бъркане.
4. Върнете сърцата в тигана, намачкайте чесъна отгоре, поръсете ригана, босилека, пипера и сол на вкус. Разбъркайте хубаво.
5. Залейте със заквасената сметана и изчакайте да кипне. Сложете капак и оставете да къкри на слаб огън 10 минути.
6. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ