Пилешки сърчица с гъби и лук
Пилешки сърца с майонеза и гъби.
Необходими продукти:
- 300 г пилешки сърчица
- 300 г пресни печурки
- 200 г кашкавал
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. майонеза
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. масло
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
- връзка пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Направете си заготовки за ястието, като си нарежете предварително продуктите както следва: сърцата разполовете, гъбите измийте и нарежете на полумесеци, а лука - наситнете.
2. Сгорещете в тиган олиото и запържете в него лука. Щом започне да покафенява, добавете маслото и сърцата. Гответе 3 минути при непрестанно бъркане на по-силен огън и след това намалете огъня, захлупете с капак и оставете да се готвят още 5 минути.
3. Добавете гъбите и захлупете отново. Те ще пуснат вода, ястието ще къкри и на 10-тата минута (ориентировъчно) можете да махнете капака, за да изври течността.
4. През това време не скучайте, а намачкайте чесъна на паста с малко сол, рендосайте кашкавала и наситнете копъра.
5. Когато ястието се е спасило от излишанта вода, махнете от огъня. Добавете чесъна, кашкавала, сол и пипер на вкус. Разбъркайте докато кашкавалът се разтопи. След това чак добавете копъра и майонезата и разбъркайте повторно. Опитайте дали е добре на подправки и ако ви допада, можете да сервирате. Компанията на препечен хляб не е излишна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ