Пилешки рулца с кашкавал, майонеза и магданоз
Руладини от пилешки гърди с плънка от сирене с чесън, магданоз, горчица и майонеза.
Необходими продикти:
- 3 пилешки гърди - около 800 г общо
- сол, червен и черен пипер
- 2 с.л. с връх майонеза
- 1 равна с.л. горчица
- връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- 150 г кашкавал или друго твърдо сирене
- 2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Всяко парче пилешки гърди разделете на 2 по-тънки като разрежете през средата на дебелината. Счукайте, за да се итънят и да станат по-широки. След това поръсете двустранно със сол, черен и червен пипер, обтрийте и оставете настрана.
2. Рендосайте кашкавала или друго твърдо сирене в купичка като си заделите около 20-30 грама от него за финал. Отгоре добавете нарязания на ситно магданоз и наситнения или минат през преса чесън. Запазете си малко магданозени листа за украса. Продуктите в купичката разбъркайте хубаво.
3. В друг съд смесете майонезата и горчицата. С 2/3 от този крем намажете от едната страна изтънените пилешки филета. След това поръсете върху сместа миксa с кашкавал и подправки.
4. Завийте напречно на руло и поставете в намазана с олио тавичка. Готовите руладини намажете отгоре с останалия микс от майонеза и горчица.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След това поръсете върху всяко рулце по малко от заделения рендосан кашкавал и върнете във фурната за още 5 минути.
6. Когато извадите, прехвърлете по 2 руладини в индивидуална чиния. Едната руладина можете да разрежете косо през средата на дължината и да подпрете върху цялата, за да се разкрие пред хранещия се апетитната плънка. За финал поръсете наситнени листенца магданоз и сервирайте. Гарнитура от свежи зеленчуци е много подходяща.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ