Пилешки руладини с крема сирене
Рецепта за пилешки пай с крема сирене.
Необходими продукти:
- 4 пилешки филета (или обезкостено месо от бутчета)
- 2 рерзена обикновена шунка, разполовени (или прошуто)
- 1 - 2 с.л. масло, неосолено
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. италианска галета, смесена с 1/2 ч.ч. настърган пармезан
- 2 яйца
За пълнежа от крема сирене:
- 1/2 пакет крема сирене
- сол и пипер
- 1/2 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Начукайте пилешкото с чукче за месо до желаната дебелина и овкусете със сол и пипер.
2. Пригответе плънката от крема сирене като смесите хубаво всички необходими за нея продукти.
3. Постелете едно парче шунка на работната си повърхност, сложете няколко парченца масло по цялата повърхност и намажете равномерно със сместа от крема сирене.
4. Навийте на руло, като, ако е необходимо, забодете с клечка за зъби.
5. Потопете рулцето в овкусеното брашно, след това в разбито яйце и накрая в сместа от пармезан и галета.
6. Печете на 180ºС, докато станат златисти и от месото потече бистър сок.
Поднесете със сос морни или тартат, но може и просто така.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ