Пилешки рулца с домати
Пълнено пилешко филе със зеленчуци и босилек.
Необходими продукти:
- 600 г пилешко филе (пилешки гърди или бутни пържоли)
- 2 домата
- 1 червена чушка
- 1-2 скилидки чесън
- босилек
- сол и пипер
- индийско орехче
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилешкото месо и го подсушете. Обтрийте със сол, пипер и индийско орехче. Ако меръвките са прекалено дебели, приберете в плик и начукайте, за да се изтънят.
2. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Чушката също почистете и наситнете.
3. В тиган сипете 2 с.л. вода, намачкания на паста чесън, доматените кубчета и чушката. Оставете да се готви под капак до редуциране на течността.
4. Наситнете босилека, добавете го към зеленчуците и овкусете с подправки.
5. Сложете от зеленчуците във всяко филе и завийте на руло. Можете да фиксирате с клечка за зъби, за да не се разгърне при печене.
6. Подредете в тавичка, полейте със зехтин, сипете още 2 с.л. вода на дъното, покрийте с капак или алуминиево фолио и запечете на 200 градуса за 25 минути. След това разгърнете фолиото и оставете да се допече на 180 градуса.
7. Поднесете с гарнитура от зеленчуци и украса от пресни листенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ