Пилешки рула с шунка и сметана
Пилешки руладини в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди (лява и дясна заедно)
- 6 слайса шунка
- 6 плочки топено сиренце за сандвичи
- 30 г масло
- 2 с.л. олио
- 3 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 250 мл сметана
- 60 мл бяло вино
- копър или босилек за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разделете гърдите на лява и дясна. След това изтънете всяка от тях като разрежете през средата през ширината, но не докрай. Така се получават големи тънки пилешки пържоли.
2. Обтрийте и двете пържоли със сол и пипер и от горната страна наредете кашкавалчетата и шунката. Завийте на руло и фиксирайте с клечки за зъби.
3. В половината от маслото, сгорещено в тенджера, запечатайте рулцата като ги запържите за по 40 секунди от страна. После извадете.
4. В същия съд добавете останалото масло и олио и запържете в тях брашното. Щом започне леко да потъмнява, налейте сметаната, добавете индийското орехче, сол и пипер и налейте виното.
5. Върнете руладините в съда, намалете огъня на умерен и оставете да къкрят 30-тина минути под капак.
6. Сервирайте рулцата със соса и поръска от наситнен пресен босилек или копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ