Пилешки гърди с масло и каперси
Бързи пилешки гърди на тиган - Пиле Пиката.
Необходими продукти:
- 1 парче пилешки гърди (около 250-300 г)
- сол и пипер
- 25 г масло
- брашно за овалване
- 100 мл пилешки бульон
- сокът на един лимон
- 2 с.л. каперси
- бял ориз и зеленчуци за гранитура
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди разполовете през средата по дължина, за да се получат от едно парче (половин гърда) две тънки големи филета. Покрийте със стреч фолио и начукайте.
2. Осолете и опипрете и от двете страни месото.
3. Овъргаляйте го в брашно.
4. Сгорещете маслото в тиган и запържете в него двустранно филетата. След това ги махнете от тигана и налейте вътре бульона.
5. Оставете да кипне, добавете каперсите и лимоновия сок и след като поври 1-2 минути, върнете пилешкото месо в тигана и го оставете да се готви 2-3 минути, като заливате периодично с бульона и каперсите.
6. Сервирайте по жеалние с варен ориз и зеленчуци, като можете да полеете и тях, както и месото с останалия бульон от тигана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ