Пилешки бутчета с тестена коричка
Пилешки бутчета във вързопчета от бутертесто с лук и гъби.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутертесто
- 8 долни пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 180 г гъби
- сол и пипер на вкус
- 50 мл растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите и ги нарежете на едро.
2. Лука обелете и наситнете.
3. Загрейте растителната мазнина и запържете в нея гъбите и лука. Добавете сол и пипер на вкус. Извадете от тигана.
4. В същия тиган запечете пилешките бутчета, като отново овкусите със сол и пипер.
5. Разточете бутертестото на тънка кора и я нарежете на квадрати.
6. В стредата на всеки квадрат изсипете по част от запръжката с гъби и лук, после поставете право бутчето, след това загърнете с тестото така, че кокалът да остане отвън. Закрепете хубаво тестото за костта, а самата кост увийте в алуминиево фолио.
7. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.
8. Поднесете с любимия сос - майонеза, кетчуп, барбекю, чеснов и т.н.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ