Бутчета с картофи във фолио
Печени пилешки бутчета с кетчуп и картофи.
Необходими продукти:
- 6 долни пилешки бутчета (или 3 цели, като разполовите на свивката през горната и долната част)
- 8 картофа
- 3 скилидки чесън
- сол и пипер
- риган на прах
- 3 с.л. кетчуп
- лют пипер по желание
- подправка по избор - кимион, кориандър или мащерка
- 50 мл вода
- 40 г масло
Начин на приготвяне:
1. Почистете пилешките бутчета от остатъчни перушини и опъковъчни нечистотии. Сложете в купа.
2. Поръсете със сол, пипер и подправка по избор. Добавете намачкания на паста чесън и кетчупа. Разбъркайте и оставете да се мариноват - между 30 минути и 12 часа.
3. Картофите нарежете на едри парчета или на големи полумесеци. Изсипете в тава. Поръсете със сол, пипер и риган и разбъркайте.
4. Отгоре подредете бутчетата и залейте с отделилия се сос в купата, в която са мариновани. На финала подредете резени масло върху картофите и бутчетата. Внимателно налейте водата в тавата.
5. Увийте тавата във фолио и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
6. Разгърнете фолиото и запечете на 180 градуса за още 10-12 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ