Печени пилешки бутчета с чоризо и карфиол
Пилешки бутчета с карфиол и праз лук.
Бон Апети
Излъчен на 24.11.2017
Пилешко с наденички - звучи идеално за всички любители на мръвката, особено щом говорим за сочното червено месо от пилешките бутчета и вкусната наденица чоризо. Лора и Стоян успяват да сътворят ежедневна семейна рецепта за вечеря с модерна и глезоранска нотка, каквато е добавката на пикантния и богат на подправки колбас.
Първо се захващаме с пилешките бутчета, като ги овкусяваме със сол, пипер и кимион. Следва да ги полеем със зехтин и да ги запържим от всички страни до златисто, без да доливаме още мазнина в тигана. После ги дръпваме настрани да изчакат реда си.
След това в йенска теннджера или друга подходяща тава накъсваме карфиол на розички и го смесваме с нарязани на кубчета червени чушки, наситнен чесън, нарязан на шайби праз лук и кръгчета чоризо. Овкусяваме със сол, пипер и риган и заливаме с пилешки бульон. Отгоре редим бутчетата и пускаме манджата да се запече на 180 градуса за 40 минути. А после остава да поднесем и да си хапнем богато домашна гозба с пилешко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ