Регистрация

Пилешки бутчета с гъби, сметана и копър

Пилешки бутчета с гъби, сметана и копър
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1534

Печени бутчета в сметанов сос с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • 4 скилидки чесън
  • 40 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • връзка копър
  • 800 г гъби печурки (пресни - не от буркан)
  • 500 мл течна млечна готварска незквасена сметана
  • 1 глава лук
  • лимон по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на полумесеци и наситнете две от скилидките чесън. Изсипете на дъното на тава.

2. Почистете гъбите и нарежете на парчета. Сложете в тавата при лука.

3. Поръсете със сол и пипер и залейте със сметаната. Поръсете с половината наситнен копър.

4. Маслото оставете на стайна температура да се отпусне. Намачкайте скилидката чесън, добавете маслото към нея, 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Разбъркайте. С получената смес намажете пилешкото, като бутнете и под кожата при възможност. Подредете бутчетата върху гъбите и отгоре поръсете с още копър. По желание сложете и по резен лимон върху бутчетата.

5. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна без вентилатор за 45-50 минути.

6. След изваждане разпределете в порции и поръсете с наситнени листа копър.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта