Пилешка супа със зеле
Супа с пиле, бира и ориз.
Необходими продукти:
- печено пиле или пиле на грил, останало от предишно ядене (около 1 ½ ч.ч., накъсано на парчета)
- 1 консерва цели домати, нарязани, със сока
- 1 ч.ч. ориз
- ½ гл. зеле, нарязано
- 2 ч.ч. домашен пилешки бульон
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 2 стръка целина, нарязани на кубчета
- 2 моркова, нарязани на кубчета
- 3 с.л. накълцан магданоз
- 2 бири
- 1-2 с.л. пушен червен пипер (може и обикновен)
- сол и черен пипер на вкус
- лют червен пипер на люспи, на вкус
- зехтин
- малко червен винен оцет
Начин на приготвяне:
1. Нагорещете една-две супени лъжици зехтин в голяма тенджера.
2. Добавете нарязаните на кубчета лук, целина и моркови. Разбърквайте от време на време, докато омекнат.
3. Добавете зелето, разбъркайте добре и запържете за няколко минути, докато зелето е почти готово. Сложете доматите заедно със сока, пилешкото месо, зеленчуковия бульон и бирата. Изчакайте супата да започне да къкри.
4. Когато супата започне да къкри, добавете ориза. От време на време опитвайте супата, докато оризът се вари, и добавете на вкус червения пипер, солта, черния пипер и лютия червен пипер на люспи.
5. Най-накрая, когато оризът се свари и супата почти се е сгъстила, добавете малко оцет за по-силен вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ