Зимна пилешка супа
Супа с пилешко, сухи чушки, грах, домати и моркови.
Необходими продукти:
- около 400 г пилешко месо
- 1 глава лук
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
- 1 морков
- 1 малка консерва грах
- 1-2 домата
- 4 сухи чушки
- 800 мл вода
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на малки хапчици, а лука и моркова - наситнете. Сгорещете в тиган мазнината и запържете пилешките мръвки колкото да се запечатат. Прехвърлете ги в тенджера, залейте с водата и оставете да къкрят.
2. В същия тиган изсипете лука. При нужда добавете още малко мазнина. Гответе докато стане прозрачен, после добавете и моркова. Гответе докато хване лека коричка. Темперирайте съдържанието на тигана с 1 черпак от течността на супата и после излейте в тенджерата. Оставете да се готви.
3. Сухите чушки натрошете и добавете в супата.
4. Доматите обелете и рендосайте на едро ренде, а грахта отцедете от течността на консервата. Когато месото се е разварило (около 20 минути след кипването), добавете грахта и доматите. Овкусете със сол и пипер и оставете да къкри още 2-3 минути.
5. През това време разбийте яйцето в купа, добавете оцета и червения пипер. Сипете 1 черпак от бульона и после на тънка струйка застройте супата. След 1 минута махнете от огъня.
6. Добавете наситнен пресен магданоз и още подправки на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ