Пилешка супа с целина и фиде
Супа с цяло пиле и моркови.
Необходими продукти:
- 3 л вода
- 1 (около 2 кг) цяло пиле, нарязано на порции
- 1 голяма глава лук, обелена и разполовена
- 3 дафинови листа
- 10 зърна черен пипер
- 2/3 + 1/3 връзка целина, листата заделени
- 500 г моркови + 500 г моркови, обелени и нарязани на филийки
- 3 с.л. нарязана лимонова трева (по желание)
- 1/4 ч.ч. пилешки бульон
- 1 пакет (250 г) яйчено фиде (можете да замените и с обикновено)
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешкото и водата в голяма тенджера на силен огън и оставете да заври. Намалете котлона, покрийте с капак и варете на слаб огън, като отстранявате пяната по повърхността от време на време, за 30 мин.
2. Сложете обеления лук, дафиновите листа, зърната черен пипер, стръковете целина, целите моркови и лимоновата трева в съда и варете покрито на слаб огън за 1 ч.
3. Прецедете бульона и заделете пилешкото. Когато се охлади достатъчно, го накъсайте или нарежете на хапки, като отстраните кожата преди това.
4. Върнете прецедения бульон в тенджерата на силен огън и прибавете нарязаната целина и нарязаните моркови. Оставете да заври, намалете котлона и покрийте с капак. Варете на слаб огън за 20 мин. или до омекване на морковите.
5. Нарежете листата целина и ги прибавете, заедно с фидето, в тенджерата. Варете на слаб огън до готовност на фидето - още около 10 мин.
6. Прибавете пилешкото, изчакайте да се стопли равномерно и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ