Регистрация

Пилешка емпанада със стафиди

Пилешка емпанада със стафиди
Трудно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 5330

Латиноамерикански солени кифлични с пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнежа:

  • глава лук
  • чесън
  • зехтин
  • масло
  • картофи
  • червена сладка чушка
  • стафиди
  • туршиен сос
  • накъсано печено пилешко
  • рибен сос
  • сос Уорчестършир
  • черен пипер

За коричката:

  • брашно
  • сол
  • захар
  • масло
  • ледена вода
  • яйце

Начин на приготвяне:

На пълнежа:

1. Сотирайте 1 малка нарязана глава лук и 2 скилидки счукан чесън в 2 ч.л. хубав зехтин + 1 ч.л. масло.

2. Към това прибавете - 3/4 ч.ч. нарязани на кубчета картофи, 1 червена сладка чушка, нарязана на кубчета, 1/2 ч.ч. стафиди или повече по желание, 1 ч.л. сос от туршия.

3. Когато зеленчуците се сготвят, прибавете 3 ч накъсано печено пилешко месо. (По желание можете да замените с 500 г телешка кайма, свинско, пилешко или пуешко.)

4. Овкусете сместа с 1 ч.л. рибен сос, 1 ч.л. сос Уорчестърширпипер на вкус.

5. Щом се сготви, оставете сместа да се охлади напълно. Не пълнете емпанадите с гореща смес, за да не станат клисави.

На тестото:

1. Смесете 2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар.

2. Прибавете 3/4 бучка студено масло, нарязано на малки парченца и смесете с ръце с брашнената смес, докато стане на трохи.

3. Постепенно прибавете 1/3 ч.ч. ледена вода (по 1 ч.л.), докато тестото стане на топка. Не месете прекалено, за да не стане жилаво.

4. Увийте тестото в найлоново фолио и охладете поне за 30 мин. до 1 час.

На емпанадите:

1. Поръсете работната си повърхност и точилката с брашно, за да не залепва тестото. Загрейте фурната на 180°С.

2. Вземете топчица от тестото (колкото топка за голф) и разточете до четири пъти от първоначалния й размер. Започнете да разточвате от средата, докато се оформи по-голям кръг.

3. Поставете 1-2 ч.л. от пължена от едната страна на тестото.

4. Сгънете на две и залепете с помощта на вилица. Изрежете излишното тесто.

5. Сложете емпанадите в намаслена тавичка за печене.

6. Намажете ги с яйце, за да се получи златиста коричка. (За целта разбийте 1 яйце с 1 ч.л. вода).

7. Печете до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40-45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта