Пиле с портокал, ананас и зеленчуци
Мариновано пиле в портокалов сок, джинджифил и соев сос.
Необходими продукти:
- 4 малки филета пилешки гърди
- 4 кръгчета ананас, нарязани на половинки
- 90 мл портокалов концентрат
- 2 с. л. масло, на стайна температура
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 ч. л. соев сос
- малка шепа грахови шушулки
- малка шепа мини-царевички
- Варен ориз за гарнитура
Начин на приготвяне:
1. Смесете портокаловия сок с маслото, соевия сос и джинджифила. Прибавете пилешкото месо и оставете в маринатата 15 минути.
2. Запържете пилето в голям тиган на слаб котлон, за 4-5 минути от всяка страна, до пълна готовност.
3. Преместете пилешкото месо в едната страна на тигана и добавете царевичките и граховите шушулки.
4. Минутка преди да извадите, добавете резените ананас.
5. Подредете филетата, върху тях резените ананас, а най-отгоре - зеленчуковите войници!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ