Пиле с лимон по милански
Пържени пилешки хапки с пармезан.
Необходими продукти:
- 500 г начукани на тънко пилешки гърди
- галета или трохи от хляб
- 100 г сирене пармезан
- накълцан магданоз
- яйце, разбито
- брашно
- няколко резена лимон
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
*Това ястие може да се приготви с телешко вместо с пилешко.
1. Подправете пилето със сол и черен пипер и оставете настрана.
2. В друг съд разбъркайте сиренето пармезан, солта, черния пипер, магданоза и галетата.
3. Изсипете в отделни купи брашното, яйцата и сместа с галетата.
4. Оваляйте пилето в брашното.
5. Потопете пилето в яйцата.
6. Покрийте пилешкото месо с галетата.
7. Пържете пилето от едната страна около 30 секунди, обърнете и пържете още 20 секунди. Ако сте начукали пилешкото месо достатъчно тънко, ще се изпържи много по-бързо.
8. След като изпържите пилето, го поставете в покрита с хартия за готвене тава, за да попие излишната мазнина.
9. Най-добре сервирайте на стайна температура, като намажете със сока на един изстискан лимон и добавите резенчета лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ