Пиле с броколи и заквасена сметана
Пилешко филе с броколи на тиган в сос от заквасена сметана с кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе/пилешки гърди
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. червен пипер
- сол и пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- мащерка, риган - на вкус и по желание
- 1 глава лук
- 2 с.л. олио
- 500 г броколи
- 125 мл заквасена сметана
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на парчета колкото едри хапки. Овкусете със сол, червен и черен пипер и намачкания чесън и залейте със зехтина. Разбъркайте и оставете да се маринова докато му дойде времето.
2. Броколите разделете на съцветия и измийте. Лука наситнете.
3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и запържете лука за 3 минути. Усилете температурата, добавете пилешките филенца и бъркайте 5 минути докато се запечатат от всички страни.
4. Добавете сметаната, мащерка и риган по желание и изчакайте да закъкри.
5. Изсипете в тигана и броколите, намалете огъня на умерен и бъркайте няколко минути.
6. Сложете капак и оставете да се готви за 15 минути. По желание доовкусете със сол и пипер.
7. Поръсете с настърган кашкавал, разбъркайте докато се разтопи и поднесете топло.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ