Регистрация

Пиле корма с пикантен ароматен сос

Пиле корма с пикантен ароматен сос
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 6636

Готвили ли сте пилешко с толкова много подправки?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 см. парче пресен джинджифил, обелен и нарязан на едро
  • 5-6 скилидки чесън, обелени и едро нарязани
  • 6 с.л. лъжици растително масло
  • 3 дафинови листа
  • 5 см. пръчица канела
  • 8 кардамон, шушулки, натрошени в хаванче
  • 4 бр. карамфил
  • ¼ ч.л. семена от черен кимион (или обикновени семена кимион)
  • 130 г лук, обелен и накълцан на ситно
  • 1 с.л. кориандър
  • 1 с.л. кимион
  • 3 консерви домати, нарязани на ситно
  • 1,5 кг пилешко месо на парчета, обелени и нарязани на порции
  • ¼ - 1 ч.л. лют червен пипер на прах
  • ¼ ч.л. сол
  • 3 с.л. лъжици сметана
  • 250 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Сложете джинджифила, чесъна и 3 с.л. вода в купата на електрически блендер и пасирайте до получаването на кремообразна смес.

2. Сложете олиото в голям тиган за пържене и загрейте на силен огън.

3. Когато олиото е много горещо, добавете дафиновия лист, канелата, кардамона, карамфила и семената кимион.

4. Разбъркайте един – два пъти и добавете лука.

5. Разбъркайте и запържете за около 3 минути или докато лукът поомекне и добие златист цвят.

6. Добавете кремообразната смес от блендера, смляния кориандър и кимион и запържете за още минута.

7. Добавете нарязаните домати и пържете още минута.

8. Прибавете пилешкото месо, лютия червен пипер, солта и 250 мл. вода.

9. Кипнете. Покрийте с похлупак, намалете котлона на средно силно и оставете да ври около 15 минути като от време на време обръщате пилешкото месо.

10. Отстранете похлупака, добавете сметаната и включете на силен котлон да поври още 7-8 минути или докато сосът се посгъсти. Разбърквайте внимателно по време на тази последна фаза от готвенето.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта