Регистрация

Пилаф с ориз и агнешко

Пилаф с ориз и агнешко
Лесно   |   Порции 7   |   Видяна: 3946

Агнешки пилаф с моркови, лук и ароматни подправки. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 грама агнешко месо
  • 700 грама ориз
  • 700 грама моркови
  • 2 глави лук
  • 1 литър вода
  • 80 мл растителна мазнина
  • сол на вкус
  • кимион, куркума, черен пипер, кориандър, сух босилек, мащерка, лют пипер, дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Вземете дълбока тенджера или казан и го нажежете хубаво. Изсипете мазнината вътре, а месото нарежете на парчета. Запържете го от всички страни в съда докато започне да покафенява.

2. Добавете лука и морковите, нарязан на полумесеци. Запържете докато започнат да потъмняват. След това сипете 500 мл вода и осолете и опипрете на вкус с изброените аромати или друга подправка, която ви харесва за ястието. Покрийте под капак и оставете да къкри на умерен огън за 30 минути.

3. Когато половинката час изтече, добавете ориза, сипете още 500 мл вода и опитайте бульона. Ако е нужно - добавете още от подправките. Увеличете малко огъня и оставете да се готви за още 30 минути. Нека първоначално кипне без капак. Ако забележите, че оризът е изпил водата и залепва за дъното, добавете още вода, но не прекалявайте. 

4. Щом видите, че оризът се е развварил (около 15 мин. след добавянето му), разбъркайте, намалете силата на котлона и покрийте с капак. След 15-20 мин. ястието е готово.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта