Салата с киноа, боб, авокадо и зеленчуци
Табуле с боб и киноа, добавка от авокадо и чушка и традиционното присъствие на домати и магданоз.
Необходими продукти:
- 100 г киноа
- 250 г червен боб от консерва - отцедено тегло
- сол и пипер на вкус
- 2-3 средни по размер червени твърди домата
- 2 сладки зелени чушки
- 1/2 глава лук
- листата на връзка магданоз
- 1 авокадо
- 1 с.л. лимонов сок
- 2-3 с.л. студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
1. Измийте киноата в гевгир, изсипете в тенджера и залейте с 200 мл вода. Сложете да кипва и щом заври, намалете на бавен огън. Оставете да се вари докато зрънцата се разпукат. След това махнете от котлона и охладете.
2. Докато киноата се готви, направете останалата част от ястието. Домата и чушката нарежете на малки кубчета и изсипете в купа. Добавете наситнените магданозени листа.
3. Отцедете боба от сока на консервата и изсипете в купата. Авокадото обелете, нарежете на парченца, покапете с лимоновия сок и прибавете. Наситнете лука и изсипете при останалите продукти.
4. Прибавете киноата, поръсете със сол и пипер и разбъркайте. Залейте със зехтина и размешайте финално. Поднесете или приберете в хладилник.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ