Пикантно свинско с маринована краставица
Люто свинско с гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 червена сладка чушка
- 2 скилидки чесън
- пресен джинджифил
- 1 краставица
- шепа печени сусамови семена
- 500 г свинско, нарязано на тънки филийки
- сусамово олио
- оризов оцет
- 2 шепи гъби шийтаке
- корейски чеснов чили сос
- ориз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на тънки филийки чушката, наситнете гъбите и лука, счукайте чесъна и джинджифила и нарежете месото на кубчета.
2. Нарежете на тънки филийки краставицата и я мариновайте с малко оризов оцет с 1-2 капки сусамово олио. Заделете и мариновайте в хладилника докато готвите останалите продукти.
3. Сотирайте чушките, лука, гъбите, чесъна и джинджифила в зехтин.
4. Когато се посготвят зеленчуците, добавете свинското с няколко капки сусамово олио и гответе до готовност.
5. След това смесете с корейски чеснов чили сос.
6. В купа направете канапе от ориза.
7. Подредете отгоре месния сос.
8. Поръсете малко сусамови семена.
9. Отстрани сложете от маринованата краставица и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ