Пикантно печено пиле с портокал
Лют пипер и портокалов сок овкусяват пилешки гърди.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди, обезкостени и без кожа
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 с.л. провансалски подправки (розмарин, мащерка, магданоз, червен пипер, босилек, чубрица, естрагон, куркума, сминдух)
- 2 с.л. сироп от агаве
- 1 ч.л. морска сол
- 1 с.л. лют червен пипер
- 1 ч.ч. портокалов сок, прясно изцеден
- портокал
Начин на приготвяне:
1. Изплакнете пилешкото месо и го подсушете със салфетка.
2. Поставете месото в йенска тенджера с размери 22х33 см.
3. Залейте пилешките гърди с портокаловия сок.
4. В малка купа смесете чесъна, подправките, сиропа от агаве, солта и лютия пипер и обтрийте месото с този сос.
5. Мариновайте пилешкото месо в хладилника по възможност за поне 5 часа.
6. Извадете пилешкото месо в чиния и запазете маринатата.
7. Изпечете парчетата месо на грил от всяка страна докато се сготви добре.
8. Кипнете маринатата, намалете котлона и я оставете да поври за 10-15 минути.
9. Сервирайте пилешкото месо с маринатата и резени портокал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ