Азиатска пилешка салата с портокал
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4105
Пилешко с маруля, лук, мед и портокал.
Необходими продукти:
- маруля
- 300 г печено пилешко, нарязано на малки парченца
- резени портокал
- резени червен лук
- сусамови семена
- зехтин
- дестилиран оцет
- портокалов сок
- мед
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете марулята с портокала и лука.
2. За портокаловия винегрет, разбъркайте 1/4 ч.ч. пресен портокалов сок, 2 - 3 ч.л. дистилиран оцет, 1/4 ч.ч. + 2 ч.л. зехтин, няколко щипки сусамови семена, малко сусамово олио и малко сол и пипер. (Прибавете още сол/оцет, ако предпочитате да не е прекалено сладко.)
3. Сложете резените пилешко отгоре и леко поръсете с винегрета. Поднесете поръсено с още сусамови семена.
Най-важните съставки
зехтин, маруля, мед, оцет, печен сусам, пилешко месо, портокал, портокалов сок, сол и пипер, червен лук
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ