Пикантна супа със свински ребърца
Свинска супа с фурми по китайски.
Необходими продукти:
- 750 г свински ребра
За подправките:
- няколко цели скилидки чесън, необелени
- 30 плода лиций
- няколко резена сладък корен
- няколко зърна звезден анасон
- няколко пръчици канела
- резен кора от мандарина
- 1 парче корен китайската ангелика
- 5 - 8 червени фурми
- няколко резена китайски девесил
За овкусяване:
- светъл соев сос
- тъмен соев сос
За гарнитура:
- китайски пържен хляб (питки)
- пържен лук шалот
За соса:
- нарязани пресни червени чилита
- нарязан чесън
- тъмен соев сос
Начин на приготвяне:
1. Кипнете за кратко свинското във вода и отстранете изплувалата на повърхността пяна. Сложете подправките и намалете огъня до слаб. Варете няколко часа.
2. Овкусете със соев сос и достатъчно количество тъмен соев сос, за да оцвети супата.
3. Украсете с пържен лук шалот и поднесете с чили сос, а също и с бял ориз.
На пържения шалот:
1. Нарежете лука и го запържете докато усетите аромата (до леко покафеняване) в олио. Свалете от котлона преди достигане на желания цвят и оставете в съда за още няколко секунди.
2. Сложете в купа и поднесете като гарнитура към супата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ