Печено пилешко с картофи, домати, майонеза и кашкавал
Пилешки хапчици върху картофи под коричка от кашкавал, майонеза и пресни домати с копър.
Необходими продукти:
- 1/2 глава лук
- олио
- сол и пипер
- 4 картофа
- чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 2-3 пилешки гърди - около 700 г общо
- риган и червен пипер на вкус
- 2 средни твърди домата
- 120 г кашкавал
- 2 с.л. майонеза
- листенца копър
Начин на птиготвяне:
1. Лука нарежете на полумесеци и разпределете на дъното на тавичка, която сте намазали с малко олио. Поръсете със сол и пипер.
2. Пилешките гърди нарежете на напречни филенца. Поръсете със сол, черен и червен пипер, риган и чесън на прах. Залейте с 2 с.л. олио и оставете да се мариноват за 10-тина минути докато сте готови с останалата част.
3. Обелете картофите, измийте и нарежете на колелца. Подредете картофите върху лука като шайбите се застъпват половинчато. Трябва да са плътно. Поръсете със сол, черен и червен пипер и чесън на прах. Покапете с олио.
4. Подредете пилешките филета върху картофите плътно, но без застъпване. Завийте тавата с алуминиево фолио и пъхнете за 35 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
5. През това време рендосайте кашкавала, а доматите обелете при възможност и нарежете на малки кубчета. Изсипете двата продукта в купичка и залейте с майонезата. Разбъркайте.
6. Извадете ястието от фурната след 35 минути и намажете доматената коричка върху него. Без да слагате фолио върнете в печката за още 12-15 минути - до образуването на апетитна коричка.
7. Извадете и леко охладете като през това време поръсите с листенца пресен копър. После порцирайте и сервирайте.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ