Пиле с кисело зеле на фурна
Пилешко с кисело зеле и пипер.
Необходими продукти:
- 1 средно голямо пиле, нарязано на порции
- 1 средно голяма кисела зелка
- 1 с.л. червен пипер
- 4 с.л. олио или зехтин
- 3 дафинови листа
- 10 зърна черен пипер
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарязвате пилето на парчето. Вместо цяло пиле, може да използвате 5 цели бутчета. Подредете го в тавата с нарязаното кисело зеле и го овкусете с червения пипер, зърната черен пипер, дафиновия лист и олиото. Покрийте пилето с киселото зеле.
2. Покривате тавичката с фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час и половина. След това махате фолиото, изваждате пилето над зелето и го печете до зачервяване.
3. Към киселото зеле не се прибавя никаква вода, в зелето и месото има достатъчно, за да се сготви. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ