Регистрация

Печено пиле във фолио на фурна

Печено пиле във фолио на фурна
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2646

Сочно пиле с масло и чесън на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Проблемът при печеното цяло пиле на фурна, е че бялото месо се пресготвя и става сухо за времето и температурата, при която бутчетата са добре изпечени. Затова се използват малки трикове и техники на печене на цяло пиле, които да гарантират, че няма да се пресуши капризното филе.

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 150 г масло
  • 6 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • розмарин по желание
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете да омекне на стайна температура.

2. Намачкайте чесъна и го смесете с маслото, сол и пипер на вкус и малко наситнени листенца розмарин по жеалние.

3. С получената паста намажете пилето като започнете от корема вътре, а след това внимателно отлепите кожата на места и вкарате достатъчно масло подкожно. Така месото ще го попие и няма да стане сухо. Остатъка намажете по кожата отвън. Можете да поръсите и с червен пипер, за да придобие по-апетитен загар.

4. Сложете на дъното на тава клечки или половинки катофи, налейте вода. Поставете пилето с гърдите надолу без да се допира до водата. Отгоре завийте добре с алуминиево фолио.

4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути. Разгърнете фолиото, намалете огъня на 180 градуса и допечете за 10-12 минути.

5. Сервирайте с подходяща гарнитура. Аз обожавам гъби соте.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Чер
  2. 40
  3. 800
  4. тиган
  5. 41
  6. 50
  7. 64
  8. 36
  9. супа
  10. Мъфини

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта