Печено панирано месо по френски
Свински пържоли с гъби, лук, домати и кашкавал.
Необходими продукти:
- 6 свински пържоли
- 3 яйца
- 50 грама брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 12 гъби
- 2 глави лук
- 3 домата
- 50 мл майонеза
- 100 грама кашкавал
- малко растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Осолете, опипрете и накълцайте пържолите.
2. Разбийте яйцата със сол и пипер.
3. Оваляйте месото в брашно, след това в разбитите яйца и запържете в малко мазнина, без да готвите до готовност - просто колкото да се панират мръвките.
4. Застелете тавичка с хартиено фолио за печене и сложете пържолите да се пекат на фурна до готовност.
5. През това време нарежете лука на полумесеци, а гъбите - на кубчета и ги запържете в тиган. Добавете майонезата, разбъркайте и махнете от огъня.
6. Нарежете доматите на филийки, а кашкавала настържете.
7. Извадете пържолите от фурната, полейте ги с гъбения сос, отгоре наредете доматите, а накрая поръсете с настъргания кашкавал.
8. Върнете във фурната за 10 минути да се запекат.
9. Сервиирайте с картофена гарнитура и качествено вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ