Регистрация

Панирано месо с галета на фурна

Панирано месо с галета на фурна
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1217

Печени мръвки с коричка от галета, кашкавал и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1 с.л. майонеза
  • сол и черен пипер
  • 750 г свинско или пилешко
  • 200 г галета
  • 100 г кашкавал
  • кимион или риган по избор
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Свинското или пилешкото месо нарежете на парчета. Ако са по-дебели от 1,5 см., счукайте нежно между 2 пласта стреч фолио или в найлонов плик, за да се изтънят леко. Поръсете със сол и пипер.

2. Разбийте яйцето с майонезата до гладък крем и прибавете малко сол и пипер в тази смес.

3. В купичка изсипете галетата. Рендосайте кашкавала на много ситно ренде и смесете с галетата. Овкусете с риган за пилешко, кимион за свинско и лют пипер по желание.

4. Застелете си тава с хартия за печене. Взимайте мръвка, овалвайте в яйчения крем, след това хубаво в сместа от галета с кашкавал и подправки. Редете в тавата без да се допират отделните месца.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна - пилешкото около 30-35 минути, свинското - около 35-40 минути. Времето за печене зависи от дебелината на месото, големината на парчетата и желаната степен на готовност според вкуса ви.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта