Печено картофено пюре с плънка от кайма
Различна мусака от мачкани картофи с кайма и зеленчуци.
Мусака от картофено пюре се готви в канала Всегда Вкусно, за да убеди домакините, че при направата на любимата семейна вечеря не е необходимо да се отделя дълго време за нарязване на картофите на ситно. Просто ги обелете и сварете в подсолена вода. А после намачкайте на пюре с масло, мляко, сол и пипер и картофената основа и коричката за ястието са готови със съвсем малко труд.
А докато картофите се готвят, си направете запръжката за мусака. В тиган се задушава лук в малко мазнина, добавя се каймата и се рохка на трохи. В тази рецепта дори не се добавя доматено пюре, а каймата просто се овкусява с подправки и на финала се добавят свежи листа магданоз.
Остава да сглобите ястието. В намазана с масло тава се изсипва малко по-малко от половината пюре и се разстила на дебел пласт. Върху него се излива запръжката, заравнява се и се захлупва с останалото пюре. То се маже или покапва с масло и ястието влиза във фурната, за да се запече. На финала се намазва с масло и се поръсва с пресни листа магданоз, за да е наистина лъскаво и красиво. Какви са точните продукти, грамажи и стъпки на готвене - можете да видите ТУК. А във видеото по-горе наблюдавайте как се готви и какво се получава.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ