Печени чушки със заливка от мляко с яйце и сирене
Рецепта от готварската лнига на Баба Ванга за вегетариански гювеч от печени чушки със сирене и заливка от яйце и малко с коричка от масло.
Леко, полезно, българско основно ястие от рецептите на баба Ванга за здраве и дълголетие показва Иван Звездев в канала си Кунята на Звездев. Това е храна за дълголетие на балканеца, сготвена изцяло с продукти, които се намират по нашите земи. Лесна за направа, с малко продукти, без натоварващите глутен и месо, тя е радост за стомаха и небцето.
Изпечени сладки червни чушки се подреждат на дъното на малка тава, поръсват се със сирене и се реди втори пласт чушки. Отгоре пак се натрошава бяло саламурено сирене, може и овче за повече аромат, и на финала се залива с разбити яйца с мляко. Така приготвеното ястие се пъхва във фурната на 180 градуса за 40 минути. А щом се извади, върху него се редят парченца масло. Може да се хапва както топло, така и студено. Можете да поръсите с чубрица или мащерка за повече балкански аромат, а ако се притеснявате, че е твърде леко, то си сервирайте и филийка хляб. Точните продукти ще откриете в края на видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ