Печени тортили с плънка от сирена и колбас
Сандвичи от плосък хляб с плънка от бекон, кашкавал, извара и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 тортила питки (или 4, ако са много малки)
- 100 г кашкавал или друго твърдо сирене
- 100 г извара
- шепа листа спанак или малко други бейби листенца свежа салата
- листата на връзка копър
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. кисело мляко, заквасена сметана или майонеза
- 4 слайса шунка, бекон или друг колбас
- 7-8 чери домата
- 1 малко яйце
- 2-4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Изсипете в купа изварата и намачкайте с вилица.
2. Добавете рендосаното на ситно ренде сирене и наситнените листа спанак и копър. Овкусете със сол и пипер.
3. Залейте с кисело мляко, заквасена сметана или майонеза и разбъркайте много добре.
4. Колбаса нарежете на парченца, а доматите - на кръгчета. Разбийте яйцето в купа.
5. Вземете тортила питка, намажете външния ѝ ръб с разбито яйце и в едната половина сложете част от крема с изварата и кашкавала. Върху него поръсете кубчета колбас и отгоре подредете резени чери домати. Прещипете на полумесец като залепите намазаните с яйце ръбове.
6. Печете в намазнен с 1 с.л. олио тиган до постигането на златист хрускав загар. Обърнете и изпечете от другата страна. Ако загаря и се образуват черни, а не златни кръгове, сложете повече мазнина в тигана.
7. Разрежете напречно и сервирайте, за да се види апетитната плънка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ