Печени телешки шишчета с фъстъци
Месо с пикантен фъстъчен сос.
Необходими продукти:
- 550 г говежда флейка
- ⅓ ч.ч. лек терияки сос (с ниско съдържание на сол)
- ½ ч.л. (разделена на две части) лют сос (например табаско)
- 4 стръка зелен лук, нарязан на колелца от по 2,5 см
- 1 червена сладка чушка, почистена от семената и нарязана на хапки
- 2 с.л. нискомаслено фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
1. Включете грила и междувременно почистете флейката от мазнината. Нарежете диагонално.
2. В средна купа смесете соса терияки и ¼ ч.л. от лютия сос.
3. Прибавете резените месо и разбъркайте, докато се покрие равномерно.
4. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин.
5. Набодете месото на шишове, като редувате със зеления лук и сладката чушка.
6. Заделете маринатата.
7. Изпечете на грила до порозовяване на местото в средата или до желаната готовност.
8. В малка тенджерка, смесете фъстъченото масло, водата, ¼ ч.л. от лютия сос и 2 с.л. от заделената марината.
9. Сгорещете на умерено силен огън и гответе докато се стопли равномерно.
10. Свалете месото и зеленчуците от шишовете и полейте с фъстъчения сос.
11. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ