Регистрация

Печени телешки шишчета с фъстъци

Печени телешки шишчета с фъстъци
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3630

Месо с пикантен фъстъчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 550 г говежда флейка
  • ⅓ ч.ч. лек терияки сос (с ниско съдържание на сол)
  • ½ ч.л. (разделена на две части) лют сос (например табаско)
  • 4 стръка зелен лук, нарязан на колелца от по 2,5 см
  • 1 червена сладка чушка, почистена от семената и нарязана на хапки
  • 2 с.л. нискомаслено фъстъчено масло

Начин на приготвяне:

1. Включете грила и междувременно почистете флейката от мазнината. Нарежете диагонално.

2. В средна купа смесете соса терияки и ¼ ч.л. от лютия сос.

3. Прибавете резените месо и разбъркайте, докато се покрие равномерно.

4. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин.

5. Набодете месото на шишове, като редувате със зеления лук и сладката чушка.

6. Заделете маринатата.

7. Изпечете на грила до порозовяване на местото в средата или до желаната готовност.

8. В малка тенджерка, смесете фъстъченото масло, водата, ¼ ч.л. от лютия сос и 2 с.л. от заделената марината.

9. Сгорещете на умерено силен огън и гответе докато се стопли равномерно.

10.  Свалете месото и зеленчуците от шишовете и полейте с фъстъчения сос.

11.  Поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта